El PADES amplia el seu equip per donar millor servei als pacients i les seves famílies

 


Funciona ara de dilluns a diumenge i de 8 a 20 hores, mentre que abans donava servei entre setmana i fins a les 15 hores. Això ha estat possible gràcies a la incorporació de dos professionals d'infermeria, que han passat a formar part d'un equip multidisciplinari de set persones: una metgessa, quatre infermeres, una treballadora social i el suport d'una psicòloga.

El Programa d'Atenció Domiciliaria i Equips de Suport (PADES) del Consorci Sanitari del Maresme es va posar en funcionament el 1996 i, des de llavors, ha atès a més de 4.000 malalts i les seves famílies. Els usuaris d'aquest servei són pacients en situació de final de vida, en fase avançada de la malaltia i malalts crònics complexos amb una incapacitat o dependència important.

Es tracta d'un equip sanitari que dóna suport a l'atenció primària i atén a les persones al seu domicili, en aquells casos complexes que es beneficien de la interdisciplinarietat i l'especialització. Fan una atenció global de persones en situació de malaltia avançada, especialment a pacients amb càncer, i combinen l'atenció a malalts geriàtrics i a malalts amb malaltia crònica evolutiva que precisen cures pal·liatives. Les funcions principals d'aquest equip són:


- realitzar el seguiment clínic de la malaltia i controlar els símptomes

- capacitar la família per atendre el malalt en el seu entorn

- donar suport emocional

- coordinar altres professionals assistencials i serveis

- conèixer i proporcionar recursos sociosanitaris

 

El territori d'actuació del PADES del Consorci és bàsicament el Baix Maresme, amb una població de més de 100.000 habitants: Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Canyamars, Dosrius, Òrrius, Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt.

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)
Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil