El Govern flexibilitza les mesures de contenció de la COVID-19

 


Les mesures entraran en vigor el dilluns 14 de juny

El Govern ha aprovat, en el marc del Procicat, algunes mesures que flexibilitzen les restriccions fixades en relació amb l’epidèmia de la COVID-19. Les mesures entraran en vigor el proper 14 de juny. S’elimina la cita prèvia per accedir a equipaments esportius interiors, es permeten els actes de finals de curs d’alumnat no universitari, i s’estableix l’assistència als estadis de les lligues professionals de futbol i bàsquet, en les condicions del Consell Superior d’Esports.
Les mesures aprovades són les següents:

Es substitueix la cita prèvia pel control d’accés i registre en la utilització d’equipaments esportius interiors. El sistema de la cita prèvia deixa de ser obligatori i pot substituir-se per un registre de persones que hi accedeixen, que permeti controlar l’aforament establert i la traçabilitat de contactes.
 
Es poden celebrar festes de final de curs i actes de graduació de l’alumnat no universitari amb mesures diferents segons si tenen lloc en espais interiors o exteriors.
Es recomana que tinguin lloc preferentment en espais exteriors, amb un màxim de 500 persones amb l’alumnat inclòs, sense obligació de seure i amb permís de consum i begudes en racions individuals.

En espais interiors, l’aforament màxim serà de 250 persones (alumnat inclòs) assegudes en grups de convivència separats per un seient buit. A més, es recomana que només hi participin els infants o joves del grup de convivència estable o bé, en espais ben ventilats, alumnat de diversos grups d’un mateix nivell acadèmic. No s’hi permet el consum d’aliments i begudes.

Els grups de convivència poden ser escolars (el grup d’infants que forma el grup educatiu durant el curs) i també els familiars d’aquells que conviuen sota el mateix sostre. Si hi participen les famílies, l’aforament no pot superar el 50% de la capacitat de la sala.

Tant en exterior com en interior, cada persona ha de disposar de 2,5 m².

S’estableix l'assistència de públic a les competicions d’àmbit estatal de futbol i bàsquet de caràcter professional en les condicions que determina el Consell Superior d’Esports.

Des de la setmana passada, el Consejo Superior de Deportes (CSD) va dir que aquestes competicions de la Lliga de futbol professional i ACB de bàsquet ja no havien de fer-se sense públic, sinó que s'autoritzen 1.500 per a futbol i 1.000 per a bàsquet.
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)
Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil