En comunitat, de fusta i amb horts: Valgreen aixeca a Dosrius la primera promoció 'ecològica' del Maresme


La companyia invertirà 3 milions d'euros en aixecar la primera fase d'aquest projecte sobre uns terrenys que ha adquirit a Sareb, i es finançarà, en part, sota una fórmula mixta de recursos propis i crowdfunding o inversió col·lectiva.
La promoció, que s'aixecarà en un 80% en fusta, estarà ubicada al municipi català de Dosrius, a 35 km de Barcelona, concretament al carrer Picasso i la primera fase comptarà amb una superfície de 1.250 m2, on es construiran les primeres 12 habitatges. Hort, zones de 'coworking', espais polivalents, a pocs minuts de la ciutat i tot tenint respecte pel medi ambient. 
Aquesta promoció comptarà amb disseny i arquitectura bioclimàtica intel·ligents, així com el màxim estàndard de edificiacions verds. "Les façanes, per exemple, estaran orientades a l'Est-Sud-Oest per comptar amb un màxim aprofitament solar i ventilació creuada", expliquen des de la companyia. A més, el 100% de l'edifici estarà electrificat sense emissions de CO2 in situ.
La construcció de la promoció serà modular, amb peces prefabricades per a més eficienca i flexibilitat en el muntatge. "Això farà que puguem començar aviat a aixecar la primera fase", diu Valverde. El projecte final, a més d'aquesta parcel·la, comptarà amb altres tres promocions més, sent un complex de quatre residencials.
"El projecte s'anirà completant a poc a poc, hem arribat a un acord amb Sareb en què tenim preferència en la compra dels altres 3.800 m2 i la nostra intenció és comptar amb el 100% de el projecte completat en l'últim trimestre del 2022", diu Valverde, que estima una inversió total de 10 milions d'euros.
Entre les característiques d'aquestes promocions també hi ha la connexió directa amb la naturalesa que tindran els seus propietaris, ja que comptaran amb experts que s'encarreguin de l'paisatgisme i horts amb espècies natives, promovent així l'educació ambiental dels propietaris. "Per fomentar-lo, hi haurà sistemes de captació i utilització d'aigua de pluja per als lavabos, hort i jardins, sent això un estalvi i reciclatge d'aigua prou considerable per a la comunitat", diu Valverde.
Valgreen, que ha creat la nova línia de negoci Evillage per seguir promovent aquest tipus de residències en altres punts de la geografia espanyola, dotarà a aquestes promocions de pisos d'uns 100 m2 de superfície, amb terrassa i jardí. "Seran de sèrie de 3 o 4 habitacions, però l'usuari podrà modificar-al seu gust, ja que treballem amb un sistema que permet sumar o restar parets, segons les necessitats del client. La casa està viva i es va a moldejant a les noves formes de vida ", diuen des de Valgreen.
La companyia ha afegit de sèrie una cuina menjador 'open space', un saló integrat i una zona de teletreball. "Entenem que és un nou 'must' per a les promocions més actuals, ja que és una fórmula de treball que arriba per quedar-se", explica Valverde.
Pel que fa als espais comuns, Bosc de Maresme comptarà amb més de 6.000m² de superfície, jardins i hort, solàrium, sales polivalents, sales de 'coworking', bugaderia comunitària, cuina comunitària, zona de reciclatge i zona de pàrquing que fomentarà el ús de cotxes elèctrics compartits.


Font: Idealista

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil