L'Hora Sàvia. 08/03/2021. Parlem de la Dona

 


Dia Internacional de la Dona o Dia de la Dona Treballadora?

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març i està reconegut per l'ONU. És un dia per reivindicar el feminisme i es commemora la lluita de la dona per la seva participació, juntament amb l'home, a l'ambit del treball i a la societat en general. Però el concepte de dona treballadora es fa estrany: no n'hi ha cap que no treballi, ni que sigui en l'àmbit domèstic i sense reconeixement ni sou. 
Des de Dosrius Ràdio volem fer una reflexió a tots els homes que escoltin això. Sembla fàcil però no és simple. La reflexió que demanem és sobre com i en quins aspectes, tots nosaltres, individualment i col·lectivament, seguim contribuint d'alguna manera, al manteniment de les estructures patriarcals que afavoreixen la discriminació de gènere.
Això es dóna en les petites i grans situacions que vivim, en les nostres idees i prejudicis, en les nostres actituds i valors, en les nostres actuacions, sovint, no suficientment meditades i, en conseqüència, carregades de discriminació.
Es dóna quan permetem que la nostra parella carregui amb la majoria de les tasques a la nostra llar i assumeixi en soledat la responsabilitat de l'organització de la família. Quan, en el nostre lloc de treball, assistim passius i callats a situacions de discriminació per raó de gènere. També es dóna en l'educació de les nostres filles i fills, quan de forma subtil, gairebé imperceptible, estem marcant diferents espais de comportament i llibertat per a unes i altres.
I es dóna, és clar, quan no fem servir tots els mitjans al nostre abast per lluitar contra la violència de gènere, donant peu a que se segueixin produint situacions dramàtiques en què milers de dones pateixen maltractaments per part dels seus marits o companys.
El sentiment, és de profunda solidaritat envers les nostres amigues, companyes, esposes, germanes, filles, mares, veïnes i conciutadanes. Creiem que és important posar de manifest que hi ha homes, cada vegada més, que estem del seu costat i lluitant activament en contra de qualsevol injustícia sexista. Quan una dona és maltractada, vexada, ofesa, discriminada o, simplement, menystinguda pel fet de ser-ho, nosaltres ens sentim igualment maltractats, vexats, ofesos, discriminats o, simplement, menysvalorats pel fet de ser éssers humans.

En conseqüència, Dosrius Ràdio proclama que "tots els dies són el dia de la Dona perquè tots els dies són bons per a lluitar per la igualtat i contra la discriminació ".

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil