Les noves mesures s'aplicaran a partir de dilluns amb una vigència de 14 dies





Confinament: del municipal al comarcal

Es passa del municipal al comarcal, de dilluns a diumenge. Es pot sortir de la comarca segons les excepcions habituals, com per exemple poder visitar familiars vulnerables, anar a la feina o al metge. Es manté el tancament perimetral de tot Catalunya.

Les noves mesures no preveuen que la comarca de l'Alt Urgell i Andorra es tractin com una unitat comarcal pel que fa a la mobilitat.

Reunions i trobades

Es manté la limitació d'un màxim de 6 persones de dues bombolles.

El toc de queda es manté a partir des de les 10 de la nit fins a les 6 del matí.

Horaris ampliats a bars i restaurants

Els horaris de les franges d'obertura de bars i restaurants s'amplien una hora més per cada una:

  • de dos quarts de vuit a dos quarts d'onze, per esmorzar
  • d'una a dos quarts de cinc, per dinar

La resta de restriccions en aquest sector queden igual: en aquestes franges es poden obrir les terrasses i l'aforament a l'interior dels locals es limita al 30%. Els clients han de portar mascareta tota l'estona, i només se la poden treure per menjar o beure.

La resta del dia només es pot lliurar menjar a domicili, fins a les 11 de la nit, o per emportar, fins a les 10.

Les llibreries, espai cultural

Les llibreries poden obrir els caps de setmana, ja que passen de tenir les restriccions dels establiments comercials a ser considerats un espai cultural. També poden obrir les que tenen una superfície més gran de 400 metres quadrats.

A la resta de la cultura es mantenen les condicions actuals d'aforament del 50%, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones, si és a l'exterior o en un espai ben ventilat. Ara el confinament que s'ha de respectar és el comarcal per assistir-hi.

Els actes religiosos mantenen el límit actual del 30% d'aforament, sempre que tampoc se superin les 1.000 persones si és a l'aire lliure o amb ventilació òptima.

Més presencialitat el primer curs d'universitat

Es manté l'ensenyament telemàtic a la universitat de manera general, excepte per a les pràctiques, però les noves mesures permeten als alumnes de primer curs una semipresencialitat com la que hi ha en els cicles formatius del mateix nivell.

A l'escola continua l'ensenyament presencial, i mixt al batxillerat i cicles formatius.


Extraescolars de dansa i música

Les extraescolars continuen suspeses, a excepció de les activitats en l'entorn escolar dins del grup bombolla. Ara, s'afegeixen les activitats semipresencials a les escoles de dansa i música autoritzades per Educació, que permeten l'accés a l'àmbit reglat.


Competicions d'accés estatal

Les competicions continuen suspeses, a excepció de les d'àmbit estatal i professional. Ara, però, també es podran fer competicions que donin accés a competicions estatals.

L'esport només es pot fer a l'aire lliure, individual, i en grups màxim de 6 persones.

Els gimnasos i instal·lacions esportives cobertes reobren l'interior amb un aforament limitat al 30% i grups de màxim 6 persones. Les piscines ja podien obrir amb control d'accés.
 

El comerç manté les restriccions

Es manté el tancament de cap de setmana de tots els establiments que no siguin essencials, i de tots els dies els de més de 400 metres quadrats i els centres comercials.

Es recomana el teletreball a les empreses. 


Font: http://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/La-mobilitat-podra-ser-comarcal-a-partir-del-8-de-febrer

Les noves mesures s'aplicaran a partir de dilluns amb una vigència de 14 dies, en funció de l'evolució de la pandèmia.

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil