Dosrius ofereix ajuts municipals extraordinaris per a mitigar els efectes socials i econòmics del coronavirus



L'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament impulsa tres noves línies de suport econòmic destinades al pagament de lloguers, aliments i subministraments. Aquesta mesura se suma a les que ja va aprovar recentment el consistori per ajudar la població i el teixit comercial en aquest període d'excepcionalitat.
Amb l'objectiu de pal·liar la greu situació econòmica que genera l'estat d'excepcionalitat actual, l'Ajuntament de Dosrius desplega una línia d'ajuts extraordinaris destinats als veïns i veïnes, principalment per a famílies amb infants al càrrec, que s'estan veient afectats per l'actual crisi sanitària, social i econòmica provocada per l'epidèmia de Covid-19.
Aquest suport econòmic s'adreça principalment a persones que hagin perdut la feina arran del tancament de la seva companyia, o que l’empresa on treballen hagi reduït la plantilla a partir del dia 15 de març de 2020 degut als efectes del Reial Decret 463/2020. També s’hi poden acollir les persones que s’han vist afectades per un ERTO (Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació) motivat pel mateix Decret.

Tres línies d'ajuts extraordinaris
Lloguer: fins a 1.000 euros.
Aliments: fins a 500 euros.
Subministraments: fins a 500 euros.
Persones sol·licitants i beneficiàries
Les persones sol·licitants dels ajuts han de complir els següents requisits:
Ser major de 18 anys o estar emancipat/da legalment.
Viure i estar empadronat/da al municipi de Dosrius.
Estar afectades per l’actual situació provocada per la propagació del coronavirus.

Termini de presentació de sol·licituds
Els veïns i veïnes poden sol·licitar aquests ajuts extraordinaris durant un termini inicial de tres mesos, revisable a l’alça per Decret d’alcaldia, donada la situació d’excepcionalitat relacionada amb la Covid-19.

Com es fa el tràmit?
Amb motiu de la declaració d’Estat d’Alarma, el consistori recorda que no es presta servei presencial d’atenció al ciutadà/ana. Per aquest motiu, les persones sol·licitants han d'omplir i presentar una instància genèrica de forma telemàtica a través del web municipal www.dosrius.cat o bé a través del correu electrònic serveissocials@dosrius.cat.

Per rebre suport a l'hora de fer la presentació telemàtica i resoldre dubtes, les persones interessades poden trucar al telèfon 93.791.80.14 Ext.4, o bé enviar un correu electrònic a serveisocials@dosrius.cat En aquest sentit, l'Ajuntament recalca que ajudarà aquelles famílies amb dificultats a l’hora de presentar documentació de forma electrònica fent ús dels mitjans esmentats.
Podeu consultar les bases que regulen els ajuts extraordinaris descarregant aquest document.
Amb aquesta nova línia d'actuació, l'Ajuntament de Dosrius continua desplegant mesures urgents per lluitar contra els efectes que la pandèmia de la Covid-19 pugui tenir sobre diversos àmbits que afecten l’economia dels veïns i veïnes del municipi. Per conèixer altres accions proposades per part de l’equip de govern, podeu consultar aquest enllaç.

Font: Ajuntament de Dosrius
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil