Poesia i +. Jaume C. Pons Alorda / Xarim Areste. Diumenge 8 de juliol al Pou de Glaç de Canyamars



Jaume C. Pons Alorda (Caimari, 1984) ja és per mèrit propi un dels noms indiscutibles de la poesia catalana actual. Autor ingent i entusiasta de la paraula —també de la dels altres—, després de la trilogia de Tots els sepulcres acaba de publicar Era, un poemari celebrat del qual oferirà una tria en una lectura que promet ser plena de vitalitat eufòrica i incontinent, èpica i majestàtica. Era, com el seu títol, és un llibre polisèmic i polièdric, un enigma només apte per als curiosos que es deixin endur pel vendaval que és Pons Alorda, que no es limita a escriure i recitar la seva poesia, sinó que també excel-leix com a agitador poètic en tots els àmbits. 

Com a traductor destaca la seva traducció de Fulles d’herba, de Walt Whitman (Edicions de 1984, 2014). També ha publicat, entre d’altres, el dietari de rodatge Apocalipsi uuuuuuuuaaaaaaa (Comanegra), fet a partir del seguiment del rodatge del film Història de la meva mort d’Albert Serra.
Xarim Aresté és un virtuós de les paraules i un poeta de la guitarra. Després de col-laborar amb artistes com Maika Makovski, Paul Fuster, Sanjosex, Pascal Comelade i Josele Santiago, entre molts d’altres, i liderar els enyorats Very Pomelo, actualment es concentra a defensar el seu projecte personal, signat amb nom i cognom. Si amb l'anterior disc, La rosada (2015), va rebre el Premi Enderrock al millor disc de pop-rock, amb el recent Polinèsies (2017) ha estat premiat amb el MIN al millor disc en català de 2017. 
Les seves cançons suposen un viatge per un univers alhora íntim i col-lectiu en què cada cançó és una illa formada per mil illes diferents. A banda de la seva producció musical, és autor també del llibre de poemes Catacumba umbilical (66 RPM Edicions, 2015), a quatre mans amb l’il•lustrador Joan Garau. Aquesta vegada tocarà acompanyat d’una banda que farà esclatar enmig del bosc les cançons i els poemes d’Aresté
Pou de Glaç (Canyamars) 
[entrada lliure]

Font: http://www.poesiaimes.cat/
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil