L'aventurer Albert Bosch parlarà de mobilitat sostenible a l'Ecofira de Dosrius



Activitats i tallers, reciclatge, ecogastronomia, ponències, bioconstrucció, pelets, productes i serveis ecològics, agroecologia i energies renovables.
 

Tot a la segona edició de l'Ecofira de Dosrius.
 

El dissabte 27 de maig durant tot el dia i el diumenge 28 durant el matí, Dosrius s'omplirà de productes i serveis per afavorir un estil de vida saludable i fer un món més sostenible, en motiu de la celebració de l'Ecofira que comptarà amb una quarantena d’expositors.

L'alcalde del municipi, Marc Bosch de Doria, presidirà la inauguració de la Fira Ecològica del Maresme que tindrà lloc dissabte a les 10.00h. 

A les 10.45h s'iniciaran les activitats amb una xerrada tècnica a càrrec de Jordi Bartrolí, catedràtic de química analítica per la Universitat de Barcelona que parlarà sobre "Què fem dels nostres boscos? Economia circular?". La xerrada s'adreça especialment a responsables i tècnics de medi ambient i ofereix propostes i solucions per a la gestió forestal.

A les 12.00h tindrà lloc la inauguració i visita guiada d'una nova caldera de biomassa que servirà per escalfar diferents dependències municipals,
després s'oferirà una xerrada sobre energia Led i una altra, de nou a càrrec de Jordi Bartrolí però més extensa i oberta a tothom, sobre un tema d'actualitat a la comarca com és "El Maresme: boscos i urbanitzacions". De fet, les conferències o tertúlies d'assistència gratuïta s'aniran succeint pràcticament durant els dos dies de fira.


Tampoc no faltaran a l'Ecofira activitats més lúdiques per a tots els públics, incloent-hi la mainada, procurant promoure els bons hàbits i el respecte per l'entorn des de la infantesa. Per exemple dissabte a la tarda es podran fer passejades amb els Rucs del Corredor. També hi haurà tallers i visites guiades, una demostració de treballs amb motoserra, una demostració de com estellar troncs per convertir-los en pel·let, i a més, una àrea de cuina ecològica i vegana on s'habilitarà un espai de menjador per a tothom que vulgui asseure's a sopar. 


A l'àrea hi haurà una cerveseria ecològica; una creperia que compta amb productes ecològics i també preparats per a persones amb diferents al·lèrgies alimentàries; l'Associació Ecoconscient d'aliments conscients pel cos i la ment; i empanades ecològiques i veganes per menjar a la fresca.
 

Cal destacar la participació de l'aventurer i emprenedor Albert Bosch a l'Ecofira, que oferirà un col·loqui sobre mobilitat sostenible el matí de diumenge. Ho farà compartint la seva experiència en el món de la mobilitat elèctrica (Dakar, Volta a Andalusia, etc) i explicant les característiques dels diferents vehicles elèctrics que ha utilitzat en diverses proves esportives. L'acompanyarà Carles Urís, i també Patrick Renau de l'Associació Volt-Tour per a la promoció del vehicle elèctric. A fira hi haurà també vehicles elèctrics que els visitants podran veure i
provar.

L’Ecofira és una aposta de l'Ajuntament de Dosrius, en col·laboració amb l'empresa Firàlia, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.
 

Informació: www.ecofira.cat o bé al 639669596.

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil