cada dia una nova selecció musical preparada per a tu - info@dosriusradio.cat

Dosrius canvia de lloc la brigada municipal perquè l'espai que ocupava, era il·legal




L'Ajuntament de Dosrius ha hagut de canviar de lloc la brigada municipal perquè l'espai que ocupava, a l'entrada del nucli de Can Massuet del Far, era il·legal. La Generalitat havia obert fins a dos expedients requerint al consistori que traslladés el servei municipal perquè es trobava en una zona qualificada com a verda. L'un perquè l'ús que s'estava donant a la finca era irregular; i l'altre perquè s'hi feien abocaments incontrolats de runa i restes d'obra. A l'espai, que es va condicionar com a seu de la brigada el 2008, s'hi va construir un hivernacle, però en lloc de plantes s'hi guardaven tota mena d'estris i materials de l'àrea de manteniment de l'Ajuntament. El descontrol va fer que el grup municipal de La PAC, aleshores a l'oposició i actualment integrant del govern local, ho denunciés perquè els terrenys s'havien convertit en una mena d'abocador en el qual s'acumulaven piles de deixalles a la intempèrie amb la conseqüent degradació del mateix.

L'alcalde de Dosrius, Marc Bosch (ERC), explica que tant bon punt es va iniciar el mandat es va trobar sobre la taula els dos requeriments de la Generalitat i la necessitat de trobar una solució urgent per regularitzar una situació que feia massa anys que durava. “Ens donaven quinze dies perquè els donéssim una resposta i vam demanar un ajornament”, recorda l'alcalde. A corre-cuita, l'Ajuntament va decidir obrir un concurs públic per trobar un espai alternatiu que servís de seu definitiva de la brigada i, de manera paral·lela, es va iniciar la neteja i el sanejament de l'entorn de l'hivernacle, d'on es van retirar fins a 86 tones de runa d'obres que es van portar a l'abocador.

Les noves dependències es troben ara al polígon industrial de Can Ribot, al camí del Cementiri, en una nau industrial que disposa de 700 metres quadrats i pel qual l'Ajuntament paga un lloguer de 1.200 euros al mes. Bosch destaca que l'espai funcionarà com a centre logístic en el qual, a banda de traslladar-hi la brigada, que està integrada actualment per una plantilla fixa d'una dotzena de persones, també s'utilitzarà com a magatzem municipal i s'hi centralitzarà tot el material que ara es trobava disgregat en altres locals del municipi. “Hem hagut d'assumir un cost imprevist d'uns 17.000 euros anuals, però com a mínim ja ho tenim tot en regla”, hi afegeix.
El regidor d'Urbanisme, Obres Públiques i Manteniment, Joan Serra (GIR), explica que amb el canvi s'ha guanyat un nou equipament municipal més ben acondicionat, però també s'aprofitarà per fer un inventari acurat i actualitzat de tot el que disposa l'Ajuntament. “La brigada estarà en millors condicions i a nivell logístic serem més eficients”, va subratllar l'alcalde de Dosrius.

Font: El Punt Avui - Edició Maresme 11/02/2016 - Lluís Martínez
Segueix-nos a:


Entradas recents

El més vist

Espai d'expressió ciutadana
Aquest espai com el seu nom indica, pretén ser un espai d'expressió i participació ciutadana de temes relacionats amb el municipi de Dosrius.

Accedi a l'Espai
Normes Generals d'us

Que fan a la tele?

XALOC - Diputació de Barcelona