Descobreix com era Dosrius al 1946 !



 
El pas del temps ho canvia tot. On abans hi havia petites cases ara hi ha edificis de desenes de plantes, els camins de terra han donat pas a les autopistes modernes o unes simples parcel·les de terra van acabar convertint-se en el mateix Camp Nou. Setanta anys donen per a molts canvis a nivell geogràfic i això és el que recull el mapa interactiu creat per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). S'hi pot apreciar la transformació que ha patit Barcelona, ​​Girona, Lleida i Tarragona des de l'any 1946 fins a l'actualitat, fent una parada extra a 1955-1956.
L'ICGC primer va posar a disposició de tothom la plataforma 'Com era Catalunya?' Per comparar en tres grans blocs, però amb el mapa interactiu 'L'ull del temps. Catalunya abans i ara 'han anat un pas més enllà fent l'eina molt més intuïtiva, ràpida i fàcil d'utilitzar. Una aplicació ideal per a les classes de Geografia o Història i un entreteniment per als més curiosos.
El mapa interactiu ofereix la possibilitat de veure Catalunya des d'una imatge aèria i poder-se moure sobre ella com si es tractés del popular Google Maps, però aquesta eina afegeix que el punter del ratolí es converteix en una finestra al passat per veure l'abans i el després d'una zona en concret, i viceversa.
La mostra proposa un viatge en el temps per una Catalunya totalment transformada (en 1946 tenia prop de tres milions d'habitants i ara compta amb més de set i mig) però que conserva els seus espais més emblemàtics.
Per fer possible aquesta eina, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha utilitzat les imatges gravades per la pròpia institució i les facilitades pels Estats Units dels anys 45 i 56, ja que els nord-americans van captar imatges de Catalunya des del cel en una sèrie de vols de reconeixement.


Font: La Vanguardia, David Juárez - 01/02/2016

http://betaserver.icgc.cat/visor/catalunya_ull_del_temps.html#16/41.5947/2.4059
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil