DOSRIUSRADIO.CAT El Portal d'Informació de Dosrius - info@dosriusradio.cat
Hot Bear. Novetats. Actualitzada

Avui Frank Sinatra hauria complert 100 anys. Escoltem algunes nadales interpretades per "La veu"

Francis Albert Sinatra, més conegut com Frank Sinatra (Hoboken, 12 desembre 1915 - Los Angeles 14 de maig de 1998), va ser un cantant i actor nord-americà. Sobrenomenat "La Veu", va ser una de les figures més importants de la música popular del segle XX i va deixar, a través dels seus discos i actuacions en directe, un llegat canònic pel que fa a la interpretació vocal masculina d'aquesta música. La seva popularitat va arribar a ser immensa i pràcticament constant al llarg de tota la seva vida, encara que van ser especialment reeixits els anys quaranta i cinquanta, sent aquesta última dècada, amb la seva producció discogràfica per a la companyia Capitol, la considerada com la seva etapa de major qualitat com a cantant.
El seu repertori es va basar en l'obra dels més importants compositors populars nord-americans, com Jimmy Van Heusen, Cole Porter, Sammy Cahn o George Gershwin, i el seu estil va sintetitzar, ja en els seus orígens, quinze anys d'influències mútues entre la música d'inspiració jazzística i la música pop que començava a difondre a través de la radio.


Sinatra va construir el seu estil sobre la base d'una comprensió natural de la música popular, tal com l'havien entès Bing Crosby, Fred Astaire, Benny Goodman i Louis Armstrong.
Tècnicament, es va caracteritzar per la seva cuidada precisió en el fraseig i el seu domini del control de la respiració; el rang de la seva veu estava proper al de baix-barítono. Quant a la seva categoria artística, aquesta radica en la seva capacitat interpretativa per transmetre les emocions i sentiments implícits en les lletres de les canciones.


Font: Wikipedia

Us deixem amb un recull de temes nadalencs cantats per "La Veu".

Segueix-nos a:

El més vist

Que fan a la tele?

Remember Black Label Hot Bear