Avui Frank Sinatra hauria complert 100 anys. Escoltem algunes nadales interpretades per "La veu"

Francis Albert Sinatra, més conegut com Frank Sinatra (Hoboken, 12 desembre 1915 - Los Angeles 14 de maig de 1998), va ser un cantant i actor nord-americà. Sobrenomenat "La Veu", va ser una de les figures més importants de la música popular del segle XX i va deixar, a través dels seus discos i actuacions en directe, un llegat canònic pel que fa a la interpretació vocal masculina d'aquesta música. La seva popularitat va arribar a ser immensa i pràcticament constant al llarg de tota la seva vida, encara que van ser especialment reeixits els anys quaranta i cinquanta, sent aquesta última dècada, amb la seva producció discogràfica per a la companyia Capitol, la considerada com la seva etapa de major qualitat com a cantant.
El seu repertori es va basar en l'obra dels més importants compositors populars nord-americans, com Jimmy Van Heusen, Cole Porter, Sammy Cahn o George Gershwin, i el seu estil va sintetitzar, ja en els seus orígens, quinze anys d'influències mútues entre la música d'inspiració jazzística i la música pop que començava a difondre a través de la radio.


Sinatra va construir el seu estil sobre la base d'una comprensió natural de la música popular, tal com l'havien entès Bing Crosby, Fred Astaire, Benny Goodman i Louis Armstrong.
Tècnicament, es va caracteritzar per la seva cuidada precisió en el fraseig i el seu domini del control de la respiració; el rang de la seva veu estava proper al de baix-barítono. Quant a la seva categoria artística, aquesta radica en la seva capacitat interpretativa per transmetre les emocions i sentiments implícits en les lletres de les canciones.


Font: Wikipedia

Us deixem amb un recull de temes nadalencs cantats per "La Veu".

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil