Report d'Atur del mes de maig elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme



El mes de maig ha tingut un comportament al Maresme similar al de la província i al del conjunt de Catalunya. Ha estat un bon mes en el qual ha disminuït notòriament la llista de persones aturades, exactament 1.405. Un volum important que percentualment representa un 4,00%.
Les xifres encara són més positives si es fa la comparativa interanual. Respecte al mes de maig de 2014, a la comarca hi ha 3.661 persones aturades menys. A més, aquesta disminució de les persones sense feina, tant a la comparativa mensual com a a la interanual, es produeix en tots els sectors econòmics i en tots els grups d'edat. Només en la comparativa interanual es detecta un lleuger augment de l'atur (el 0,22%) entre el col·lectiu de 16 a 19 anys.
D'aquest descens de la desocupació s'han beneficiat tant els homes com les dones, encara que es manté la tendència dels darrers mesos, segons la qual el col·lectiu amb més incidència és el masculí. Mentre l'atur masculí ha disminuït un 5,19% (comparativa mensual) i un 13,39% (comparativa interanual), la disminució de l'atur femení se situa en el 2,95% (comparativa mensual) i en el 6,42% (comparativa interanual). les dades indiquen que la taxa d'atur femení està 3,9 punts per sobre del masculí.
Com és habitual en aquesta època de l'any, el sector serveis és el que encapçala aquesta reducció. De les 1.405 persones que han abandonat la llista de persones en recerca de treball, 1.048 són del sector serveis; 135 de la indústria; 116 de la construcció; 86 de l'agricultura i 20 del col·lectiu SOA (sense ocupació anterior).


Report d'atur Maresme. Maig 2015
Report d'atur Maresme. Maig 2015
Fitxer: maig_2015.pdf
Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 102,08 kB

Font: Consell Comarcal del Maresme


Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil